Over Cora Keukenmeester

Cora
Ik ben geboren te Creil 1971 en studeerde in 1993 af aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEz. Sindsdien werk ik als vormgever en kunstenaar.

Werk
Ik begon met het maken van grote schilderijen. Deze zijn onder andere in bezit van Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder en de Rabobank. Later ging ik daarnaast illustreren en cartoons tekenen. Al gauw kwam er belangstelling uit het bedrijfsleven en de uitgeverswereld voor mijn werk waardoor ik me er verder in ging specialiseren. Tegenwoordig maak ik het meest cartoons en illustraties in opdracht. Daarnaast maak ik schilderijen die worden verhuurd aan bedrijven.

Techniek
Voor cartoons en kleurplaten en deels wenskaarten gebruik ik pen. De pentekening scan ik in op de computer waarna ik deze verder bewerk in Adobe Illustrator. Voor illustraties gebruik ik aquarelverf of pastelkrijt en potlood. Deze materialen hebben zachte tinten en bieden de mogelijkheid om zeer gedetailleerd te werken. Pastel en potlood hebben prachtige zachte kleuren. Deze gebruik ik om realistische illustraties te maken voor merchandising en wenskaarten. Voor schilderijen gebruik ik acrylverf.

Digitaal
De illustraties en cartoons worden digitaal aangeleverd in de gewenste afmeting en het gewenste bestandstype. Op aanvraag kunnen originele tekeningen worden geleverd.